Herfst blauw is mijn trend!

 

Met het nieuwe seizoen in het vooruitzicht vind ik het leuk om de voorkamer van ons huis een andere kleur te geven, in als dat idee éénmaal in mijn hoofd zit dan krijg je er die niet zomaar weer uit. Wellicht bekend dat onze serre in een Indigo kleur is geverfd van Flexa, daar hebben we de muren en het plafond in die kleur geverfd en het blauw geeft eigenlijk zo'n goed gevoel dat ik die kleur wilde gebruiken in de voorkamer maar dan net iets rustiger. Dit dit weer consequenties heeft voor de serre kleur kan je natuurlijk wel raden... haha. Ook die pakte ik aan, maar daarvoor een andere blog en natuurlijk via mijn Instagram account zie je er meer van. 

Het mooie is dat Flexa een Visualizer App heeft geïntroduceerd waarmee je heel makkelijk kunt kijken welke kleur mooi past in je interieur, maar ook kunt zien welke kleuren er nog meer goed werken bij in mijn geval de blauwe kleur. Ik kies ervoor om de muur in de donker blauwe kleur R8.15.23 te verven (nog net één tint donkerder dan Gelders blauw) die je kunt testen met de Visualizer App. Voor de kast wilde ik een camel tint gebruiken om het herfst gevoel extra zichtbaar te laten zijn in de woonkamer. Verven maar!

Het leuke vind ik aan verven dat je direct resultaat hebt. Stiekem vind ik verven gewoon ontzettend leuk: eerst de randjes doen, in dit geval verf ik de plinten mee in de muurkleur, om vervolgens de muur verder te verven in twee lagen met de juiste kleur zodat de blauw echt de juiste kleur blauw krijgt. Je ziet dat ik een aantal blauwkleuren heb getest om te kijken naar de perfecte muurkleur, het is de derde kleur geworden uit de rij die ik op de muur heb aangebracht.

Maar toen de kleur camel voor de en-suite boekenkast... die had ik niet getest met de Visualizer App en daardoor het zelfs mij overkomt het dat de kleur die ik kies toch niet het wauw gevoel geeft dan dat ik van te horen had bedacht. Maar gelukkig geeft de App nog een kleur optie die in mijn geval de juiste bleek te zijn, een grijs/blauwe kleur Rich Marble. Dit bewijst maar weer dat het opnieuw verven van de kast eigenlijk zo is gedaan en daardoor toch net het perfecte resultaat geeft... we houden van perfectie he? ;-) Als je op de foto's klikt dan kan je deze groter bekijken.

 

Tip: Als ik verf kies ik ervoor om eerste met de kwast alle hoekjes te doen en daarna met de roller alles mooi glad te strijken. Zo kost het verven van de kast veel minder tijd

En als het dan éénmaal klaar is dan is dit het resultaat... ik ben verliefd! De blauwe kleur die in het kleurenpalet van de grijze vloer en de groene bank passend op elkaar afgestemd is, het geeft rust in de ruimte en misschien zelfs een tikje klassiek gevoel geeft. Ik ben er weg van, het lijkt vanaf elke avond 1001 nacht in huis ;-) Ik ben benieuwd wat je van het restultaat vind, geef je reactie op mijn blog of ga snel naar mijn Instagram account

Kleurnummers:
Donkerblauw: R8.15.23 (Flexa Mengcollectie)   
Grijs/blauwe kleur: Rich Marble (Pure by Flexa ColorLab)
Camel kleur: Full Brown (Pure by Flexa ColourLab)
De schouw hebben we schoolbord zwart geverfd (Flexa)
www.flexa.nl

Theo-Bert Pot

Interior of Theo-Bert Pot - The Nice Stuff Collector - Instagram @theobert_pot Interieurstylist

http://www.thenicestuffcollector.com
Vorige
Vorige

We loves Sharing!

Volgende
Volgende

Philips Hue event